Krekul

Moergestel Kerstdorp brengt licht in de duisternis


Voor de vierde keer organiseren een aantal samenwerkende organisaties Moergestel Kerstdorp, dit jaar van van 18 tot en met 30 december.

Het evenement richt zich op alle leeftijden en het speelt zich af zowel in het centrum van Moergestel als in het buitengebied. Deelname aan de activiteiten van Moergestel Kerstdorp is gratis. Door de coronamaatregelen is het programma iets beperkter.

Altijd een fijne sfeer bij Moergestel Kerstdorp

Een belangrijk onderdeel is weer de kerststallenroute (ongeveer 20 km) langs een 24-tal kerststallen. De start is vanaf Den Boogaard op het St. Jansplein of vanaf Streekpark Klein Oisterwijk. Een routebeschrijving is te verkrijgen bij Den Boogaard, bij NOVY en het toeristisch informatie Punt (TIP) in Tiliander in Oisterwijk. Ook staat de route straks op www.bezoekoisterwijk.nl. De kerststallenroute in de kern van Moergestel (speciaal voor wandelaars) is ongeveer 5 km en is ook nog in te korten. Deze start ook vanaf Den Boogaard.

De winkeliers en de horeca in het centrum fleuren Moergestel op met (verlichte)kerstbomen/kerstkransen en stallekes in de etalages. De organisatie van Moergestel Kerstdorp heeft voor elk wat wils. En… in Moergestel is het nog gratis parkeren! Uiteraard wordt rekening gehouden met de Corona-maatregelen.

Het programma

18 dec. 14.00 uur Vredesbijeenkomst met inspirerende inleidingen en discussies in Den Boogaard. Pastor Theo te Wierik, voormalig pastoor in Moergestel, leidt deze bijeenkomst. Ook de kinderen zijn welkom.

18 dec. 14.00 en 15.15 uur Poppenkastvoorstelling van poppentheater KrisKras in Den Boogaard voor de kinderen vanaf 4 jaar.

19 dec. 11.00 uur Hele dag Workshops: dominostenen bouwen in Kerstsfeer verzorgd door het Dutch Dominoteam in Den Boogaard met de Falldown finale rond 15.30 uur.

19 –31 dec. De Kerststallenroute (5 en 20 km) is bij voorkeur te bezoeken tussen 13.00 en 16.00 uur. Op 25 dec. zijn de meeste niet open.

18, 19 en 26 dec. Tentoonstelling in Den Boogaard met als thema: Kerstmis…vrede voor iedereen. Speciaal ook voor kinderen. Openingstijden: 11.00 tot 16.30 uur.