Krekul

KPN is ook van plan glasvezel aan te leggen in Moergestel en Haaren


De uitrol van glasvezel is door Delta Fiber Netwerk in Moergestel en Haaren al gestart; in Oisterwijk hangt dat af van het aantal deelnemers. KPN heeft eerder laat weten eind 2022 te willen starten met de aanleg in Oisterwijk; het Brabants Dagblad laat weten dat ze samen met pensioenuitvoerder APG ook in de dorpen aan de slag willen.

Wethouder Anne Cristien Spekle tekent het contract met Delta Fiber Netwerk.

Glaspoort is een samenwerking tussen KPN en de pensioenuitvoerder APG. Onder die naam gaan ze de concurrentie aan met Delta Fiber Netwerk. ‘Samen met Glaspoort wil KPN over 5 jaar 80 procent van Nederland voorzien hebben van een glasvezelaansluiting,’ zo laat het Brabants Dagblad weten. De straten zullen in dat geval nog een keer open moeten.

Op dit moment kunnen inwoners al inschrijven voor deelname aan Delta Fiber Netwerk, of vooraf vragen stellen tijdens de informatierondes.  Deze provider verwacht bij voldoende deelname begin van het jaar in Oisterwijk te starten.

Aan de huidige situatie in Oisterwijk zit ook een politiek ‘staartje’. Na de Rooie Roeptoeter en het bericht van vorige week op onze website, laat nu ook de redacteur van het Brabants Dagblad weten dat de oproepen die VVD wethouder Spekle aan de inwoners heeft gericht ‘gezien kan worden als inmenging in een strijd tussen marktpartijen.