baderie

Jos de Punder benoemd tot Lid van Verdienste van HISWA-RECRON


Op 2 december is tijdens de Algemene Ledenvergadering van HISWA-RECRON, ondernemersorganisatie voor watersport en recreatie, Jos de Punder benoemd tot Lid van Verdienste.

Jos de Punder

Jos de Punder was van 1986 tot 1997 directeur van safaripark De Beekse Bergen in Hilvarenbeek. Hij was in die periode bestuurslid en later voorzitter van de bedrijfsgroep Dagrecreatie binnen RECRON. Daarna begon hij een adviesbureau en ontwikkelde onder andere innovatieve verhuurconcepten voor veel RECRON-leden. Uiteindelijk werd hij eigenaar van camping De Reebok.
De Punder was eerst bestuurslid en momenteel vice-voorzitter van het regiobestuur (nu Raad van Advies) Brabant. Zijn grote betrokkenheid bij HISWA-RECRON zorgde voor veel draagvlak bij leden. Hij is een van de initiatiefnemers van het samenwerkingsverband Gastvrij Brabant dat sectoren in de gastvrijheidseconomie verbindt. Met zijn grote (politieke) netwerk boekte hij vele resultaten die van belang waren en zijn voor de sector. Toen door misstanden rond Fort Oranje in Zundert het imago van kamperen onder druk stond, sprong hij in de bres en nodigde Tweede Kamerleden uit om te komen praten. Hij was in die tijd ook nauw betrokken bij de Taskforce Ondermijning Zeeland/Brabant.

HISWA-RECRON is Jos de Punder zeer erkentelijk voor alle tijd en energie die hij continu in de brancheorganisatie heeft gestoken. Hij doet dit jaar een stapje terug met zijn bedrijf camping De Reebok en treedt terug als bestuurslid van de Raad van Advies Brabant.