The Make

GUO Oisterwijk goes Celtic met Helen Flaherty Band


GeannuleerdMiddagje onderdompelen in aanstekelijke Celtic topmuziek? Kom dan op zondagmiddag 19 december naar Boschoord aan de Gemullehoekenweg 143. Daar trakteert GUO-concerten Groeten Uit Oisterwijk u op de Helen Flaherty Band.

Vooralsnog begint deze superband haar Celtic party bij GUO om 15:00u, opent GUO haar zaalkassa om 14:00u en haar concertzaal om 14:45u. Liefhebbers reserveren via www.groetenuitoisterwijk.nl, betalen geen bijkomende ticketservicekosten, parkeren gratis bij Boschoord en reserveren tegen aantrekkelijke prijzen desgewenst lunch en overnachting met ontbijt (en eventueel diner in de hotelkamer) via administratie@hotelboschoord.nl.

Coronaproof
Op de persconferentie van de Nederlandse overheid op 14 december zal blijken of de huidige coronamaatregelen ook nog gelden op de concertdag. In dat geval tonen GUO-concertbezoekers bij binnenkomst in Boschoord hun QR-code en ID en bij de zaalkassa hun entreeticket. Binnen dragen ze een mondkapje totdat ze een vaste plaats hebben ingenomen.

GUO ontsmet en lucht haar concertzaal en plaatst haar stoelen anderhalve meter uit elkaar voor bezoekers die niet tot eenzelfde huishouden behoren. De Helen Flaherty Band speelt dan twee concerten van elk 75 minuten zonder bezoekerspauzes voor maximaal 40 bezoekers. Het eerste concert begint dan om 13:30u, het tweede om 16:00u.

Alle tickethouders ontvangen sowieso ruim op voorhand een persoonlijke mail waarin GUO hen bijpraat over alle coronamaatregelen die gelden rondom en tijdens haar GUO-concert. Daarin laat ze vroegboekers zo nodig kiezen tussen het eerste en tweede concert. Reserveer dus tijdig, want zeker nu geldt per GUO-concert: coronaproof VOL = coronaproof OP!

Helen Flaherty…

Helen Flaherty Band

Residerend in Antwerpen zingt de Schotse zangeres/bodhran-speelster Helen Flaherty in Celtic band Shantalla met overwegend Ierse muzikanten uit Brussel. Als gastvocaliste heeft ze een verleden bij de ‘Irish Unplugged Tour’ van de David Munnelly Band. En met muziekvrienden in wisselende combi’s straalt ze meermaals op het GUO-podium.

In welke setting dan ook: elk GUO-concert met Helen Flaherty ontaardt in een Celtic party. Dat komt doordat ze haar muzikale talenten verknoopt met haar spontane, aanstekelijke enthousiasme. Het podium is haar natuurlijke habitat. Haar speelvreugde komt over en binnen bij concertbezoekers met wie ze een warme alliantie aangaat. Haar eigen troeven zijn hier debet aan, maar zeker ook die van de muzikanten met wie ze zich omringt.

…& Band
Met drie van hen (allen multi-instrumentalist) vormt ze het epicentrum van de Helen Flaherty Band. Daarin gedijt het snarenwerk van Philip Masure (o.a. gitaar) en Siard de Jong (o.a. fiddle), terwijl Ies Muller (o.a. houten traverso) de gaatjes fijntjes dichtfluit.

Deze ene Vlaming en twee Nederlanders behoren tot de top van de Celtic muziekscene in onze Lowlands. Zingen doen ze allemaal, waarbij de frontvrouw de lead vocals soms overlaat aan haar gitarist.

Celtic staalkaart
Het resultaat luistert naar ‘Gazing At The Moon’ (2018). De schijf vertoont gelijkenissen met toegankelijke solo-CD ‘Oft Times I’ve Been Cheery’ (2004). Ook de band-cd is een staalkaart van bekende tot minder bekende tracks met zowel traditionele Celtic folk in moderne jasjes als eigentijdse muziek met Celtic touch & twist.

Het visitekaartje is aanleiding om een GUO-concert met Helen Flaherty als stralend middelpunt weer ‘ns te laten ontaarden in een Celtic party. Bepaald geen straf om uzelf hier een middagje in onder te dompelen.