carnaval 2023

Gemeente Oisterwijk roept op vuurwerkoverlast te melden


Bij overlast melden; bij gevaar direct 112 bellen; dat is de boodschap van Gemeente Oisterwijk als het gaat om het veelvuldige afsteken van vuurwerk.

Gevaarlijk vuurwerk dat ook normaal met Oud en Nieuw niet mag (Bron: Politie Groene Beemden)

In zowel de dorpen als wijken in de gemeente hebben inwoners al enige tijd last van vuurwerk. Het door het jaar heen hebben en afsteken van regulier vuurwerk is in Nederland illegaal; en dit jaar ook met de jaarwisseling verboden. Los daarvan is er ook gevaarlijk illegaal vuurwerk in omloop dat helemaal nooit mag.

Inwoners die overlast ervaren kunnen dat melden via de Fixi-app, een digitaal systeem dat u op uw mobiel kunt installeren en waarmee het makkelijker is om meldingen te doen, en terugkoppeling te ontvangen. Indien u een dergelijke app niet kunt installeren, of voor mensen die niet overweg kunnen met de digitale toepassing, kunt u bellen met 013-5291311.

Bij vernielingen, of vuurwerk dat gegooid wordt richting mens of dier, kunt u direct de politie bellen via 112, zodat zij actie kunnen ondernemen. Uiteraard belt u ook 112 als er ernstige gewonden zijn.