The Make

Dit weekend bij de Verdieping Moergestel


Vijf vrouwelijke kunstenaars tonen de komende twee weekenden op deze expositie hun werk, ieder in haar eigen kenmerkende stijl en techniek.

Een verscheidenheid aan kunst: grafiek, fotografie, mixed media, tekeningen en fotobewerkingen. De vijf vrouwen, midden in hun ontwikkeling, laten zien waar zij op dit moment staan. Een proces van groeien, ontdekken en leren, experimenteren en verfijnen. Tevens is de presentatie van hun werken in Galerie de Verdieping een onderdeel van het groeiproces.

Elz
Elz van Betuw laat bij de expositie fotobewerkingen zien. Ze maakt collages met verschillende lagen waarin ook regelmatig haar schilderijen zijn verwerkt. Want naast het maken van fotobewerkingen schildert ze ook. Bij beide technieken is de natuur de belangrijkste inspiratiebron.

Ceciel

Riëtta is deze week te zien bij Moergestel TV.

Ceciel Weening stond al bij haar vader in de doka te kijken hoe de beelden langzaam zichtbaar werden. Fotografie is er voor haar eigenlijk altijd geweest; het begon toen ze nog thuis woonde, op Sint Lucas als vak en later als liefhebberij. De ene periode wat meer dan de andere. De laatste 20 jaar echter is het niet meer weg te denken, dagelijks is zij er mee bezig.

Riëtta
Riëtta van der Linden stond op de kleuterschool al voor de klas verhaaltjes te vertellen en ze maakte voor haar barbies jurken en sieraden. Dat is nog steeds wat zij het liefste doet; een verhaal vertellen met haar werken. Na het afronden van “Sint Lucas” te Boxtel heeft zij de studie tot scenograaf (decor- en kostuumontwerp) gevolgd op de kunstacademie te Tilburg. Daar leerde zij vooral om weer authentiek te zijn en alle aangeleerde kaders los te laten. Haar liefde voor het grafische kreeg er letterlijk een nieuwe dimensie bij.

Wies
Wies van Gils ziet de natuur als haar inspiratie en ze probeert twee werelden te combineren, die van de natuur en van abstractie. In abstracte impressies wil ze landschappen oproepen. Spontaniteit staat voor haar voorop, ze heeft grote belangstelling voor tekeningen van kleuters, ze zijn nog niet gehinderd door remmingen en normen. Beweeglijke, onrustige lijntjes, langgerekte lijnen, die eruitzien als draden steeds opnieuw aangezet, als ze chaos creëren wil ze orde scheppen en er een poëtische esthetische draai aan geven. Het werken aan de drukpers voelt ze als een intuïtief spel en ze probeert onbevangen te kijken.

Jeanine
Jeanine Lubberink was ongeveer 10 jaar oud toen haar ‘meester’ in klas 5 haar een portret liet tekenen. Later volgde een opleiding aan het Sint Lucas, creatief, dat zeker, maar tekenen verdween naar de achtergrond. Decoreren en etaleren werden haar beroep, een druk leven volgde en verdrong dat wat ze graag deed. Maar.. talenten laten zich niet verdringen. Borrelend werkte de passie zich weer naar de oppervlakte en zo begon zij zes jaar geleden aan de Academie Arendonk. De mens, het portret, anatomie.. het fascineert haar. Houtskool en grafiet hebben haar voorkeur.

Nieuwsgierig?
Kom tijdens de komende twee weekenden naar Galerie de Verdieping, onderdeel van Cultuurcentrum den Boogaard aan het sint Jansplein nummer 5 te Moergestel. Op zaterdag en zondag 4 en 5 december open van 11.00 uur tot 17.00 uur en voldoende gratis parkeerruimte.