genieten

Dierenambulance helpt vinder van hond die door Gemeente Oisterwijk niet werd geholpen


Wie in de avond een dier vindt en hulp vraagt, moet deze zelf in huis houden tot de volgende dag, of weer terug op straat zetten. Dierenambulance Brabant Noord-Oost is er zacht gezegd niet vrolijk van geworden en heeft hulp geboden, ondanks dat Oisterwijk niet in hun regio valt.

De Dierenambulance heeft hond en eigenaar herenigd (Bron: Facebook Dierenambulance Brabant Noord-Oost)

‘Gelukkig handelen wij altijd in het belang van het dier en zijn we toch ter plaatse gegaan,’ aldus de dieren-hulporganisatie. De eigenaar van de hond werd opgespoord en is weer veilig thuis. Vinder, hond en baasje zijn tevreden.

Minder tevreden zijn de medewerkers van de Dierenambulance Brabant Noord-Oost. ‘Ons werd door Gemeente Oisterwijk verteld, dat we de hond niet op mochten halen. De melder moest de hond maar weer op straat zetten en de volgende ochtend om 9.00 uur de gemeente bellen!’ Volgens de organisatie is dit een structureel probleem. De collega’s van de Dierenambulance in Tilburg, waar Gemeente Oisterwijk afspraken mee heeft, zijn niet 24 uur bereikbaar. In dat geval helpen de medewerkers van Dierenambulance Brabant Noord-Oost graag mee. ‘Alleen moet de gemeente wel haar verantwoordelijkheid nemen en ook toestemming geven voor deze rit. Of zelf direct met een oplossing komen. We hebben de gemeente uitgenodigd voor een gesprek, helaas zijn ze nog steeds niet op de uitnodiging ingegaan. Wij hopen dat dit spoedig, in het belang van de dieren, toch zal plaats vinden.’