uitpunt

Dagboek over ziekteperiode Oisterwijker overhandigd aan zijn arts


Onmacht. Het is de naam van het boek van Lilian Rokven, en schetst in één woord het gevoel dat ze heeft gehad tijdens de ziekteperiode van haar man, Oisterwijker Rob Rokven.

Dr. Wasowicz (rechts) neemt het boek in ontvangst uit handen van Lilian Rokven (Foto: Rob Rokven).

Lilian schreef een pakkend relaas, naar aanleiding van de ziekte van haar man. Vorig jaar verraste de Oisterwijkse natuurfotograaf zijn chirurg met een prachtige impressie van het Voorste Goorven; afgelopen week kreeg Dr. Wasowicz het dagboek dat Lilian bijhield aangeboden. het beschrijft de bange maanden waarin Rob voor zijn leven knokte, nadat bij hem de diagnose darmkanker werd vastgesteld. Lilian heeft voor haar man gevochten als een leeuw, zeker in de tijd dat Rob daar niet bekwaam voor was. Alle dagen tussen Robs zeven operaties schreef Lilian de vertwijfeling van zich af. Rob heeft het terug gelezen, ‘jankend, ik besef nu pas wat Lilian allemaal heeft meegemaakt.’ Nu het weer wat beter gaat, maakt Rob alweer de mooiste foto’s en weet hij waar het leven om draait: ‘Van elke dag een feestje maken!’ Dr. Wasowicz heeft het boek dankbaar ontvangen.

Mocht u interesse hebben in het boek, dan kunt u deze bestellen via r.rokven@ziggo.nl. De volledige opbrengst gaat naar de Wensambulance.

DTZ logo low