genieten

Buurt boos op jarenlange bouwput in Oisterwijk


Partij Gemeente Belangen heeft gevraagd aan het college van burgemeester en wethouders om iets te doen aan een tien jaar lang slepend bouwproject in Oisterwijk, maar die zien geen mogelijkheden.

Het aanzicht in de straat stoort de buurt, omdat het eindeloos lang duurt.

Al jaren is de eigenaar van een woning aan de Wolvensteeg, in de wijk Bunders in Oisterwijk aan het bouwen. Bouwmateriaal en bouwhekken staan rond het huis en ontsieren de buurt. ‘Voor dit soort situaties biedt de wetgeving geen mogelijkheden,’ aldus de gemeente die recent echter wel vergunning gaf om nog meer werkzaamheden toe te staan; het bouwen van een garage. Wel geeft de gemeente aan dat de bouwmaterialen en bouwhekken weg kunnen, als het pand wind- en waterdicht is. ‘Er is afgesproken dat de initiatiefnemer voor de bouwvak van 2022 de woning wind- en waterdicht zal hebben gemaakt.’ Maar zoals gezegd, handhaven van een bouw die langer duurt dan voorzien kan gemeente niet. Het enige wat in voorkomende situaties kan, is intrekken van de vergunning en de bouw stil leggen, maar juist dat is wat hier niet wenselijk is.

Volgens de bewoner zou het uitstel zijn ontstaan vanwege eerdere leverproblemen van materialen. Volgens buurtbewoners laat de gemeente zich al jaren voor de gek houden. Ook zijn er buurtbewoners die willen dat de vergunning ingetrokken wordt, zodat er nieuwe afspraken gemaakt kunnen worden en er een drukmiddel is. Het na deze ervaring afgeven van een vergunning voor een garage, is volgens hen schandalig.