vacature

Beeldbank Oisterwijk: Eerste uitzending LOVO


De Beeldbank in Oisterwijk toont u films van vroeger en nu. Wekelijks presenteren de vrijwilligers van de Beeldbank u een film, die u in de Beeldbank terug kan vinden.

Eerste uitzending LOVO, 1986

Oud Burgemeester Funk in de eerste uitzending van LOVO.

Op 28 December 1986 bracht stichting LOVO haar eerst uitzending op het Oisterwijkse kabelnet. Er ging een jarenlange periode aan vooraf voor het zover was. Oprichting, vrijwilligers, locatie, vergunning, materiaal, aan heel veel touwtjes moest getrokken worden voor het zover was. De beelden voor de eerste uitzending zijn geschoten met privéspullen van de enthousiaste medewerkers. Dát de stichting bestaansrecht heeft bewijst het feit dat zij na 35 jaar nog altijd bestaat en springlevend is. In de uitzending een grootse diversiteit aan items waaronder: De open dag bij het 50-jarig bestaan van het Natuurtheater, het ouderentoneel, zaalvoetbal, de Vennenruiters, Nevelo, de open dag van Taxandria, Klavertje 4, eerste steenlegging brandweer Oisterwijk, een brandweerdemonstratie, een kijkje bij het Rode Kruis en een blik op de markt.

Klik en bekijk de Beeldbank van Oisterwijk