genieten

Alleen als er coronanoodzaak is maar anders voorlopig geen winterterrassen in Oisterwijk


Vorig jaar werd het in uitzondering toegestaan, maar toen kon het na strengere voorwaarden alsnog niet doorgaan. Winterterrassen bij de horeca in Oisterwijk is normaal gesproken volgens de gemeente niet gewenst, maar kon toen in uitzondering om coronabesmetting binnen te voorkomen, en om de horeca toch gelegenheid te geven iets te doen voor hun gasten.

Terras in Oisterwijk (Foto: Burgerhuys)

Het Centrum Management in Oisterwijk heeft namens de horeca aan de gemeente gevraagd om winterterrassen te mogen inrichten. Net als in 2018 werd dit verzoek opnieuw afgewezen. ‘In 2020 is een uitbreiding met overkapping mogelijk gemaakt omdat door Coronabeperkingen naar een tegemoetkoming richting horeca werd gezocht. Alleen is er destijds door nog strengere Coronaregels niets van die betreffende uitbreiding gekomen.’

Het verzoek werd deze week opnieuw afgewezen, maar om samen met de horeca en Centrum manager te gaan kijken welke mogelijkheden er wel zijn, wordt een projectleider aangewezen die met hen om tafel kan. De Centrum Manager is daar tevreden mee.