bosch car service

Aanvragen warmtepomp nauwelijks bij te benen *


We moeten verduurzamen. Naast de overheidsmaatregel ‘van het gas af’ leiden vooral de hoge gasprijzen tot een verdubbeling van de vraag naar warmtepompen.

Installateur Aaristos Energieadvies & Installaties uit Oirschot houdt zich dagelijks bezig met het installeren van duurzame oplossingen. Bij hen is de stijging van de vraag naar warmtepompen duidelijk merkbaar.

Warmtepomp geïnstalleerd door Aaristos

Volgens Milieu Centraal werden begin 2021 240.000 huizen verwarmd door warmtepompen en is dat aantal de laatste maanden verdubbeld. Vooral in bestaande woningen heeft de inzet/installatie/aanschaf van hybride warmtepompen een vlucht genomen. “Waar we in 2020 nog mondjesmaat warmtepompen installeerde, moeten we nu alle zeilen bijzetten” aldus Arthur Klompers van Aaristos.

Een hybride warmtepomp gebruikt de buitenlucht als duurzame bron om je woning te verwarmen. De hybride warmtepomp werkt samen met de bestaande CV ketel, waarbij de warmtepomp de verwarming voor zijn rekening neemt en de CV ketel het warmwater voor onder andere de badkamer verzorgt. In het geval de warmtepomp bij echt koude dagen het niet aan kan, dan springt de cv ketel bij.

De warmtepomp zelf werkt op elektriciteit. Voor elke kW stroom die je erin stopt, levert de warmtepomp tussen de 4 en 5 kW aan warmte. In bestaande woningen kan met een hybride warmtepomp volgens dit principe tot 60% op het gasverbruik worden bespaard.

Volgens het installatiebedrijf zijn woningen gebouwd na 1965 in principe geschikt zonder dat hiervoor ingrijpende aanpassingen voor nodig zijn. “Voor 2022 verwachten we dat het aantal aanvragen aanhoudt. Zeker nu het nieuwe kabinet inzet op hybride warmtepompen en subsidie bedragen van 20 naar 30% verhoogt oplopend tot €2700,00”.

Voor meer informatie bezoek www.aaristos.nl of email info@aaristos.nl

* Uitleg over de ster in de titel leest u in onze Disclaimer