lezing goed oud worden

2021 Wat een jaar!


Wat een jaar! Was het begin 2020 nog een verrassing; in 2021 dachten we dat we corona onder de knie zouden krijgen. Minstens was de indruk dat het in ieder geval snel beter zou gaan. Niets bleek minder waar.

Geluk bij dit ongeluk was dat de zorg, de samenleving, en we ook in de media wisten wat ons te doen stond, of in ieder geval zo goed als mogelijk was. Bij iedere verandering zouden we meteen afstappen van de dagelijkse gewoonte; schakelen en meebewegen. Het bleef een golfbeweging.

Hoewel het vaak om praktische zaken ging, de cijfers en de gevolgen van maatregelen, wil ik vooral nu even stil staan bij het verdriet dat inwoners van onze gemeente hebben aan het verlies van hun dierbare, of de langslepende gevolgen van hun ziekte.

2022

Ik hoop weer vrolijk vakantie vieren!

Zouden we dan volgend jaar eindelijk wel een meer ‘normaal’ jaar krijgen? De eerste weken zien er al niet erg vrolijk uit, en voor de rest durf ik het bijna niet te wensen, maar gunnen doe ik het ieder zeker. Dat we niet meer zo voorzichtig hoeven te zijn, we zonder maatregelen alles weer kunnen doen, en dat we niet meer zo ernstig ziek worden als we elkaar – dat lijkt haast niet te voorkomen – met het virus hebben besmet. Dat we weer lekker vrolijk op vakantie kunnen, onze mening mogen geven zonder te worden ‘afgemaakt’, en dat we weer gewoon van alles kunnen organiseren en daar enthousiast over kunnen publiceren.

Afscheid

Dat laatste gaat er voor mij wat anders uitzien dan de afgelopen jaren. Tegelijk met de laatste tikken van de aftelklok, draag ik het ‘Nieuwsklok stokje’ over, en ga me samen met de sponsoren, verenigingen en vrijwilligers volledig richten op de website Oisterwijknieuws.nl. Voor de redactie van ‘Ons Klökske’ komt er een nieuwe collega, die ik vanaf hier alvast veel plezier en succes wil wensen. Er zal ook vast voor u als lezer wat gaan veranderen, maar ook dat is niet erg, ‘elk nadeel heeft zijn voordeel’ en zeker ook is deze van toepassing: ‘verandering van spijs doet eten!’

Ik wens u een mooie jaarwisseling, en vooral een gezond 2022!

Joris van der Pijll