uitpunt

Wie verovert het 1500 meter Damesclubrecord van schaatsclub De Vennen in Moergestel?


Het 1500 meter Damesclubrecord van Schaatsclub De Vennen is al sinds 16 december 2010 in handen van Meeke Rijnen. Het zal waarschijnlijk niet lang meer duren tot dit Clubrecord van eigenaar verandert. Nadat Sanne van Duijnhoven de tijd van Meeke op 6 november al tot op 0.22 seconde had benaderd, kwam Karlijn Schellekens er op zondag 21 november in Heerenveen nog dichter bij in de buurt. Het wordt spannend wie dit Clubrecord als eerste zal breken.

Karlijn Schellekens, bijna Clubrecord 1500 meter (Foto: Jeroen Happel).

Omdat er in het weekend van 20 en 21 november geen wedstrijden in Tilburg waren, hadden Karlijn Schellekens, Thomas van Berkel en Tom van Dijk op 21 november ingeschreven voor deelname aan recordwedstrijden in Heerenveen. Nadat Karlijn met 44.38 maar net boven haar persoonlijke record (PR) op de 500 meter was gebleven, verbeterde zij wel haar PR op de 1500 meter met ruim twee seconden. Met haar eindtijd van 2:13.94 bleef zij bovendien slechts 0.16 seconde boven het bijna elf jaar oude Damesclubrecord op deze afstand. Ook Thomas bleef met zijn tijd van 40.75 maar net boven zijn PR op de 500 meter en slaagde er in om zijn beste tijd op de 1500 meter te verbeteren. Met zijn eindtijd van 2:00.08 was Thomas bijna twee seconden sneller dan zijn oude PR en bleef hij maar net boven de magische grens van twee minuten. Tom verbeterde zelfs twee PR’s. Zijn 45.22 op de 500 meter was een verbetering van 0.74 seconde en op de 1000 meter was Tom met 1:31.11 meer dan een seconde sneller dan ooit.

Waar Karlijn, Thomas en Tom voor hun wedstrijd naar het Noorden van het land reisden, ging marathonschaatser Jan op ’t Hoog de andere kant op. Jan nam op vrijdagavond 19 november namelijk in Geleen deel aan een wedstrijd die meetelt voor de Regiomarathoncompetitie. In de categorie Masters-2 behaalde Jan hier de twaalfde plaats.