Krekul

Wethouder bezoekt Inlooppunt Oisterwijk


Afgelopen woensdag bezochten wethouder Dion Dankers en beleidsmedewerker Linda Mooren het Inlooppunt voor een lunch.

Wethouder en beleidsmedewerker op bezoek bij het Inlooppunt in Oisterwijk (Foto: Kees Goverde).

Het bestuur had een goede reden om hen uit te nodigen, nu de ruimtes van de Inloop en de Gerard Horvers huiskamer zijn gerenoveerd. Onlangs zijn de activiteiten na een lange sluitingsperiode (vanwege Corona) weer van start gegaan en daar wil het bestuur graag meer bekendheid aan geven. Zo is het ook de bedoeling om in november de buurtbewoners uit te nodigen voor een kopje koffie of thee om kennis te maken met de nieuwe outfit van de huiskamers en met het huidige activiteitenprogramma.

De wethouder toonde zich zeer geïnteresseerd en legt makkelijk contact met de gasten en vrijwilligers. Als geboren Oisterwijker is hij al wel bekend met de organisatie, maar nog niet eerder binnen geweest in de huiskamers. Daarom kan hij ook niet echt een oordeel geven over de veranderingen die hebben plaatsgevonden. Maar hij vindt dat de ruimtes er mooi uitzien. Een van de vaste gasten vroeg spontaan: “Kom-de hier ok vort eten?” De wethouder nam naast haar aan tafel plaats en dat werd een geanimeerd gesprek. De lunch is goed verzorgd. ‘Maar dat doen ze altijd zo en niet alleen als er een wethouder op bezoek komt’, aldus één van de vaste gasten.

Als wethouder Sociaal Domein wil Dion Dankers mensen en organisaties met elkaar in contact brengen en met elkaar verbinden als dit een meerwaarde heeft. ‘Iedereen is belangrijk’, aldus de wethouder. En dat sluit mooi aan bij de visie van de stichting. Na afloop van de lunch lieten beiden weten dat het een geslaagd bezoek was en de wethouder houdt zich aanbevolen voor een volgende uitnodiging.

Ook u bent van harte welkom bij een lunch of één van de andere activiteiten, of als vrijwilliger. Meer informatie leest u op www.stichtinginlooppuntoisterwijk.nl of bel naar Ingrid Oosterling, 0617163091.