carnaval 2023

Vier winnaars cupcake wedstrijd Vakantieschool Oisterwijk


Het werd een groot succes bij de vakantieschool op De Coppele. Samen cupcakes bakken!

Echt een leuke les! (Foto: Lilian Biervliet)

Op 28 oktober konden de basisschool leerlingen deelnemen aan een cupcake wedstrijd en een keuzeles bijwonen. Deze les ging over vulkanen, stenen, en mineralen. De kinderen deden goed hun best.

Er werden vragen gesteld over onder andere wat voor soort stenen je kan vinden, zoals stollingsgesteente, vulkaanstenen, of metamorfose gesteente, van klei naar leisteen. Wist je dat iemand die stenen bestudeert een petroloog genoemd wordt? Aan het eind van de les mochten de kinderen een steen uitkiezen. En ze mochten een doosje maken om daarin hun uitgekozen steen te bewaren.

De cupcake wedstrijd was vanaf het begin tot het eind ook heel spannend. Van alle cupcakes die creatief werden gedecoreerd, werden vier winnaars uitgekozen. Eigenlijk hebben alle kinderen die hebben deelgenomen, gewonnen, maar zoals het gezegde luit: Er kan er maar één de winnaar zijn, OK in dit geval vier, en dat waren Jelte, Vive, Suus en Isabelle.

Jelte, Vive, Suus en Isabelle (Foto: Lilian Biervliet)