koopzondag

Trinitas Oisterwijk laat ZIGO kansloos


Trinitas is op de goede weg, na een aantal mindere weken met veel blessures en slechte resultaten nam de druk op de groep toe. Hoe anders is het drie weken verder, twee dikke overwinningen in de competitie en daarnaast kwalificatie voor de volgende bekerronde laten de zon weer schijnen voor de mannen van Pierre van Berkel.

Tegen het Tilburgse ZIGO was het vanaf de start eenrichtingsverkeer, Trinitas viel naar hartenlust aan en ZIGO verstopte zich in de loopgraven om daar in de eerste helft niet meer uit te komen. Het was dan ook wachten op een treffer van onze blauwhemden. Eerst werd nog de kwaliteit van het aluminium getest door Harm van de Ven na een fraaie actie op rechts. Na een kwartier spelen was er echter geen houden aan meer voor de Tilburgers, Job Viellevoye legde aan voor een afstandsschot en door een lichte touche verdween de bal achter de Tilburgse doelman. Trinitas bleef beuken op de versterkte defensie en deed zichzelf zwaar tekort toen het met ‘slechts’ 1-0 naar de kleedkamer verdween. Diverse kansen hadden de score moeten doen oplopen maar dat was het enige verwijt wat Pierre van Berkel zijn ploeg kon maken bij de thee.

Debutant in de basiself Freek van de Pas in actie (Foto: André Nouwens).

Na de hervatting moest Trinitas dan ook waakzaam zijn voor de ongeschreven voetbalwet van de gemiste kansen. ZIGO kwam iets beter uit de kleedkamer, desondanks bleven onze blauwhemden de wedstrijd domineren. Ondanks het overwicht kwam ZIGO nog precies één keer gevaarlijk uit de verdedigende stellingen. Daarbij schreeuwde heel ZIGO om een strafschop, de overigens prima leidende Mitchell Schellekens gaf echter geen krimp. Misschien werd deze beslissing ingegeven door het continue mekkeren van de Tilburgers op bijna al zijn beslissingen. Trainer Antal Tooten ging daar na de vermeende strafschop mee verder en kon vertrekken, zijn opmerkingen na het wegsturen zullen daarnaast waarschijnlijk ook goed zijn voor nog een paar extra wedstrijden, geen goed voorbeeld voor zijn ploeg.

Na deze speldenprik van de Tilburgers besliste Trinitas in het slotkwartier de wedstrijd zoals in zijn beste dagen. Pierre van Berkel had hierbij de spreekwoordelijke ‘gouden pik’. Hij wisselde twee keer en beide invallers kwamen op het scorebord. Eerst was het Dennis van Berkel die na zijn entree binnen vijf minuten de bal met zijn gevreesde linkerbeen vol in de winkelhaak schoot, 2-0. In de slotminuten kwam Max van Dongen de verdienstelijk in de basis debuterende JO19-speler Freek van de Pas vervangen. Ook hij had nog geen vijf minuten nodig op de bal in het net te schieten. De verdediging had hem bij een breedtepass over het hoofd gezien zodat hij alleen op de doelman af kon gaan. Max omspeelde deze vervolgens simpel om vervolgens een leeg doel voor zich te zien, 3-0.

Daarna vond de scheidsrechter het wel prima en stuurde de spelers naar de kleedkamer en het publiek wat netjes achter het hek was gaan staan richting huis. Volgende week op verplaatsing naar RKDVC, uw verslaggever zal er dan niet bij zijn.