Krekul

Scouting Moergestel mag tijdelijk in pand jongerenwerk


Gemeente Oisterwijk wil tegen een gereduceerde huurprijs een pand aan de Bosstraat in Moergestel beschikbaar stellen aan de scouting.

Rechts de scouting, links JWM, het pand dat nu ook naar de scouting kan… (Bron: Google Maps).

Het betreft het pand waar voorheen Jongerenwerk Moergestel hun honk had, naast dat van de scouting. Het pand is oud en staat op de nominatie plek te maken voor een herindeling van het gebied. Omdat het zover nog niet is, en de gemeente leegstand wil voorkomen, mag de scouting het tijdelijk huren voor een gebruiksvergoeding van €2.837,50 in plaats van de formele huurpijs van 15.000 euro. Het pand geschikt maken voor verhuur aan derden, voor die reguliere huurprijs, ziet de gemeente niet zitten, want de kosten voor onderhoud, schoonmaak, sleutelbeheer, energie, afval en administratieve verwerking zouden hoger uitvallen.

Voorwaarde is dat de scouting er geen andere activiteiten organiseert dan de eigen opslag en dagactiviteiten, die van het Reuzengilde en een lokaal bandje. Ook moet de scouting het pand eind 2022 weer verlaten. De boodschap aan de samenleving die de gemeente geeft, is dat men niet mag verwachten dat deze voorziening toekomstig bestaansrecht heeft; men kan na 2022 geen aanspraak maken op deze voorziening.