koopzondag

Politie zoekt pinpas fraudeur in Oisterwijk


De telefoon gaat over en het nummer of de naam van je bank staat in de display, je krijgt een keurige Nederlandstalig sprekende man of vrouw aan de lijn. In het telefoongesprek vertelt de medewerker u over een dringend probleem dat opgelost moet worden. U wordt gevraagd snel maatregelen te nemen. De medewerker deelt persoonlijke details zoals uw adres, rekeningnummer of geboortedatum om zo te bewijzen dat u niet met een oplichter te maken heeft. Er komt een bankmedewerker aan uw deur knipt de pinpas doormidden en doet deze in een enveloppe van de bank. En toch blijkt een onbekende achteraf geld van je rekening te hebben gepind. Hoe is dit nu toch mogelijk, alles klopte!?

U bent slachtoffer geworden van ‘bankhelpdesk fraude’, en op de foto staat een verdachte van zo’n fraude actie. Herkent u deze man? Bel dan 0800-6070.

© Mapbox © OpenStreetMap Improve this map
Informatie

Heeft u informatie? Twijfel dan niet, maar bel gratis de Opsporingstiplijn van de politie 0800-6070