bosch car service

Politie naar AZC in Oisterwijk voor vechtpartij (Update)


Meerdere politiewagens zijn dinsdagmiddag opgeroepen voor een incident op het AZC in Oisterwijk.

Politie op AZC in Oisterwijk (Foto: Toby de Kort).

Van inwoners in het centrum van Oisterwijk kwam de melding dat er meerdere politiewagens richting het AZC reden. Nog onbekend is waarom. Bij meldingen vanaf het AZC, ook kleinere incidenten, rijden er standaard meerdere politiewagens, omdat zo geeft de politie aan bij escalatie de afstand tot beschikbare collega’s vanuit Tilburg te groot is om tijdig assistentie te verlenen.

Politie laat weten dat ze ter plaatse zijn gekomen omdat er op het AZC terrein een conflict was. Politie heeft een persoon aangehouden.

Update

Het COA laat weten dat er een vechtpartij was tussen twee minderjarigen over een mobieltje. Aan beide kanten kwam er een groepje bij, en uiteindelijk heeft een van hen een stok gepakt en is daarmee gaan slaan. Deze laatste is aangehouden en wordt overgeplaatst Hoge Toezicht Locatie (HTL). dat is een speciale locatie met een sobere en strenger regime. De overige betrokkenen krijgen passende maatregelen, afhankelijk van hun betrokkenheid.

De persoon die met een stok is geslagen heeft een hoofdwond, die ter plekke is behandeld.

 

Klik en lees  hier meer berichten over AZC Oisterwijk.