carnaval 2023

Oisterwijkers op een rivier in Duitsland en lichtjes over de Stroom


Afgelopen zondag 31 oktober waren verschillende leden van Kanovereniging Oisterwijk te vinden op de rivier de Erft in Duitsland. Ze hebben een tocht gevaren over deze snel stromende rivier bij de stad Neuss, iets voorbij Düsseldorf.

Oisterwijkers op een rivier in Duitsland

De Erft is perfect voor de eerste ervaring op wild water, een ideale kans voor een aantal nieuwe leden om instructie op snel stromend water te krijgen. De afgelopen periode was wild water varen in het buitenland, vanwege de reisbeperkingen door Corona, niet goed mogelijk. Deze tocht over de Erft was extra bijzonder omdat dit de laatste dag was dat deze rivier te bevaren was. Een deel van de rivier gaat, zoals veel beken, weer een natuurlijk meanderend verloop krijgen. Hierdoor zal de snelheid uit het water verdwijnen en is nog maar de vraag of hier in de toekomst nog leuk gevaren kan worden.

Aanstaande vrijdag 5 november zal de kanovereniging hun zomerseizoen afsluiten met de traditionele lichtjestocht over de Voorste Stroom. Tussen 20.00 en 21.00 uur kunt u de opvallend verlichte kano’s voorbij zien komen tussen de Willem de Zwijgerlaan en het Lindepark. Aan een echte winterstop doen de leden trouwens niet. Een fanatieke groep leden blijft iedere vrijdag trainen op het Staalbergven, behalve als het water dicht gevroren is. Ook is er in de wintermaanden een aantal trainingen in zwembad Den Donk, met name gericht op technieken zoals eskimoteren en de hoge steun.