glasvezel

Oisterwijkers eren Peer Verhoeven


Een aantal parochianen van de Oisterwijkse Levenskerk heeft zich vanaf 2017 na sluiting van hun kerk aangesloten bij Open Kerk Helvoirt, waar iedereen welkom is. Intussen zijn enkele Oisterwijkers in dat nieuwe bezield verband ook actief als koorlid, lector, bestuurslid of als lid van de Liturgische Werkgroep. De vieringen van Open Kerk trekken bezoekers aan uit de wijde regio, ook uit Haaren en Oisterwijk.

Afscheidscadeau voor Peer Verhoeven (Foto: Paul Arts)

Op zondagmiddag 21 november vond een bijzondere bijeenkomst plaats aan de Antwerpsebaan, die loopt van Haaren naar de rijksweg bij Helvoirt. Reden was de plaatsing van een bank, als afscheidscadeau aan Peer Verhoeven, die ruim 30 jaar de spil, inspirator, tekstschrijver, dirigent en nog veel meer van Open Kerk Helvoirt is geweest. Peer is Haaren geboren en heeft ook gestudeerd aan het voormalige Groot Seminarie aldaar (nu Haarendael).

De Oisterwijker Wim Weren van de Liturgische Werkgroep omschreef de veranderingen tussen begin mei en nu. Afgelopen mei gaf Peer aan te stoppen. Ook stopte voorzitter Johan Strang. Hoe nu verder? Men ging niet bij de pakken neerzitten. Met inspanning van heel wat personen, werd snel bekend dat het koor graag een doorstart maakte. Dat betekende dus het zoeken naar een nieuwe dirigent. Zo kwam ook de naam Marcel Zagers langs. Een oude bekende en bereid om het stokje over te nemen. Zowat gelijktijdig diende Rick Heijstee uit Oisterwijk zich aan als voorzitter. Snel werd duidelijk dat wat Peer grotendeels in zijn eentje deed wel heel veel was. Mede dankzij de inzet van de Liturgische Werkgroep en het koor draait Open Kerk Helvoirt vanaf 6 september weer als een lier.

Aan Peer werden een speciale Vriendenmap en een bankje aangeboden. Dat laatste met medewerking van de gemeente Vught. Het bankje staat op een mooie plek met een fraai uitzicht, met in de verte Haarendael. Een mooie rustplek voor wandelaars en fietsers.