The Make

Nieuwe MTB vereniging voor Oisterwijk


Mountainbikeclub Vennentrappers is een nieuwe vereniging in Oisterwijk. De Vennentrappers zijn opgericht door Alex van de Zanden en Marc Bruins Slot.

Alex van de Zanden en Marc Bruins Slot.

Beiden zijn fervent mountainbikers en vonden het tijd om een nieuwe vereniging op te richten. Oisterwijk had namelijk nog geen officiële mountainbikeclub en daar moest verandering in komen. De Vennentrappers is bedoeld voor jong en oud die al mountainbiken of dit willen leren. ‘We willen als platform dienen voor de mountainbikers in de omgeving van Oisterwijk en daarbuiten. Een officiële club brengt gelijkgestemde met elkaar in contact en kun je eens met andere je grenzen verleggen of gewoon genieten van de mooie natuur om ons heen. Als club rijden we niet alleen in de Drunense Duinen en Oisterwijk, maar ook op andere locaties in Nederland zoals de Utrechtse Heuvelrug, Best, Nijmegen en Limburg.’

Naast het mountainbiken wordt er ook op de gravelbikes gereden. Deze hype is komen overwaaien uit Amerika, maar is inmiddels ingeburgerd naast het mountainbiken. Er wordt naast het gezamenlijk fietsen ook workshops (fiets onderhoud) georganiseerd en uitstapjes naar bijvoorbeeld het veldrijden. Wanneer je meer wil weten over de Vennentrappers, neem dan contact op via de website www.vennentrappers.nl.