glasvezel

Nemelaer te sterk voor 10-tal van Best Vooruit


Nemelaer-Best Vooruit 5-2.

Nemelaer behaalde een mooie overwinning vooral door collectief te knokken en door een aantal gecreëerde kansen ook daadwerkelijk om te zetten in doelpunten. Doordat de gasten na 10 min met 10 verder moesten was het aan Nemelaer om het overtal ook te vertalen naar doelpunten. De tegentreffers waren onnodig alhoewel Nemelaer de gasten zeker niet de gehele wedstrijd hun wil kon opleggen.

Nemelaer Haaren

Na enig aftasten schakelt Nemelaer goed om na een hoekschop van de mannen uit Best. Jasper van Venrooij wordt gelanceerd. Als doorgebroken speler wordt hij 5 mtr over de middenlijn getorpedeerd door aanvoerder Toebes die na 10 minuten spelen kan vertrekken. Nemelaer weet het overtal al snel om te zetten in een voorsprong. Luuk Vermeer passeert doelman Bakker die vervolgens Luuk tegen de vlakte werkt. Strafschop!. Wouter Molenaar trapt deze onberispelijk binnen. 1-0(11). Bij de gasten verloopt menig aanvallend initiatief via de passing, vrije trappen en hoekschoppen van Roel vd Sande. Op een perfect moment in de wedstrijd neemt Nemelaer afstand. Joeri Vugts zet een goed blok, neef Pieter Vugts knokt zich vrij en geeft Jasper de kans om binnen te schieten. 2-0(42). Daar waar de gasten in de tweede helft willen starten door met enige omzettingen op zoek te gaan naar de aansluitingstreffer straft Nemelaer het genomen risico direct af. Joeri verovert de bal en lanceert Giel vd Ven die knap binnen knalt. 3-0(46). Iets later passeert Joeri een paar verdedigers en schuift de val vanaf de achterlijn perfect op de inkomende Luuk die van dichtbij de bal over de doellijn glijdt. 4-0(50). Ondanks de ruime voorsprong lukt het Nemelaer niet om het geloof bij de gasten weg te nemen. Uit een hoekschop weet invaller Robin Buiks de bal binnen te koppen. 4-1(51). Met enig geluk ziet Stijn Beekx zijn inzet via een Nemelaer speler van richting veranderen en plots in het doel verdwijnen. 4-2(70). Uiteindelijk tekent Geert vd Ven voor de eindstand als hij een assist van Joeri met enig geluk achter de doelman deponeert. 5-2(89). Nemelaer behaalt een broodnodige overwinning door vooral als collectief de strijd aan te gaan en door een aantal mooi gecreëerde kansen effectief af te werken. Voetballend kan het zeker nog beter maar deze overwinning biedt perspectief voor de inhaalwedstrijd a.s. donderdag om 20:00 thuis tegen EFC

a.s. zondag staat de wedstrijd om 14:00 bij NEC in Nijmegen op het programma.