bosch car service

Moergestelse schrijft kinderboeken voor betere concentratie


Nicole Bos-Zeegers (37) uit Moergestel, heeft twee kinderboeken geschreven die geschikt zijn voor kinderen die snel zijn afgeleid of moeite hebben met het behouden van hun concentratie.

Nicole in haar jonge jaren, al achter haar vaders typemachine.

Doordat zij hiermee te maken kreeg in haar eigen gezin, bedacht ze een speciaal concept waarbij kinderen beter hun aandacht bij het voorlezen kunnen houden. De boeken bestaan uit korte verhaaltjes, voorzien van speciale symbooltjes die verwerkt zijn in leuke illustraties. Doordat de kinderen in een oogopslag kunnen zien, waar het verhaaltje over gaat, geeft dit het kind rust en duidelijkheid tijdens het voorlezen.

Bij ieder verhaaltje staat bovenaan de bladzijde afgebeeld waar het verhaaltje begint, wat er gebeurt, en hoe het eindigt. Door de leuke symbooltjes die hierbij staan afgebeeld, het maantje, het zonnetje en het sterretje, maakt dit het voorlezen nog extra leuk. Op deze manier kunnen kinderen het verhaaltje nog beter volgen, en kunnen de ouders tijdens het voorlezen, de kinderen ook vragen waar ze zijn gebleven met lezen. Dit maakt het voorlezen leerzaam, leuk en duidelijk!

Nicole Bos trots op haar twee kinderboeken.

Nadat het eerste boek was verschenen: Loet de Beer deel 1, werd er al weer volop geschreven voor het tweede boek. De reacties van ouders, kinderen en organisaties, waren zo positief, dat een tweede deel niet kon uitblijven. Zo volgde dus een jaar later Loet de Beer deel 2, waar nog meer verhaaltjes in zijn verwerkt, en ook nog bij ieder verhaaltje een interactieve vraag staat vermeld, ook wel de Loetvraag genoemd. Kinderen kunnen na het voorlezen van het verhaaltje, het antwoord vinden in de illustraties, of hun eigen fantasie de vrije loop laten.

Nicole is ontzettend blij en trots, dat ze deze twee mooie boeken in eigen beheer heeft uitgebracht. De boeken zijn te bestellen via www.loetdebeer.nl