The Make

Met Meet en Eat blijkt veel voldoening te geven


Al een tijdje is er de mogelijkheid om kennis te maken met een AZC-bewoner door ze uit te nodigen voor een maaltijd of de koffie.De organisatie krijgt daar erg leuke reacties op. Daarvan willen we er graag een aantal met jullie delen.

 

Ontmoet en eet samen…

Veel bewoners uit het AZC in Oisterwijk kunnen niet wachten om kennis te maken met de Nederlandse cultuur. Ze willen graag mensen ontmoeten, maar weten niet hoe ze contacten kunnen leggen met de Oisterwijkse inwoners. Daarom is De Meedoenbalie, een samenwerking tussen AZC en ContourdeTwern, deze zomer gestart met het project Meet en Eat.

‘We hebben een gezellige avond gehad. Het was een bijzondere ervaring om hun verhalen te horen: wat een verlies, dapperheid en kracht. Iets meer inzicht over hun achtergrond, het leven in het azc en hun wensen voor de toekomst. Maakt dat je meer beseft hoe dankbaar we mogen zijn met ons leven hier,’ aldus een van de deelnemers na afloop van de ontmoeting. Een ander laat weten: ‘Wat een leuk gezin heb je voor ons uitgezocht. Onze kids konden lekker samen spelen. We hebben heerlijk zitten kletsen en gelukkig konden ze onze vegetarische maaltijd waarderen. We houden contact en gaan zeker een keer bij hen langs als ze in Tilburg gaan wonen.’

Vind je het ook leuk om eens een gast aan tafel uit te nodigen? Bel of mail dan met Tanja voor meer informatie: 06-83614509 of tanjapieters@contourdetwern.nl

 

DTZ logo low