vacature

Mantelzorgcafé Oisterwijk gaat deze keer over de decembermaand


Het mantelzorgcafé vindt iedere laatste donderdag van de maand plaats van 15.00 tot 17.00 uur in het Inlooppunt, Kerkstraat 48 te Oisterwijk.Bij het mantelzorgcafé wisselen mantelzorgers ervaringen uit over hoe het is om te zorgen voor uw partner, ouder, kind, vriend, buur of andere naaste.

Kom een kopje koffie drinken!

In de maand oktober kwam het onderwerp stress aan bod. Mantelzorg kan zowel fysiek als emotioneel een grote belasting zijn. De zorg voor de ander is vaak belangrijker dan de zorg voor zichzelf. Tijdens het mantelzorgcafé gaf één van de mantelzorgers aan dat de omgeving niet altijd door heeft onder welke druk de mantelzorger staat. Ook kwam naar voren dat er soms extra stress ontstaat door teleurstellingen in de professionele zorg. Het belang van compensatie door een hobby of anderszins werd door de aanwezige mantelzorgers benadrukt.

Deze keer, op donderdag 25 november, gaat het over wat de decembermaand voor u als mantelzorger betekent. Komen de muren in deze wintermaanden op u af en hoe gaat u hiermee om? Of geniet u juist van de knusse sfeer, die deze tijd van het jaar met zich mee brengt. Kijkt u uit naar de feestdagen of ziet u er juist vanwege de extra drukte tegen op? Wat betekenen deze dagen voor uw familierelaties?

Ook als u nog nooit geweest bent, kom geheel vrijblijvend een keer naar het mantelzorgcafé. Natuurlijk gelden de coronamaatregelen en zal er een coronacheck aan de deur plaats vinden.