carnaval 2023

Leerling Kikkenduut wint Oisterwijkse schrijfwedstrijd 2021 (+ Film)


Van 6 tot en met 17 oktober vond weer de jaarlijkse kinderboekenweek plaats. Dit keer was het thema “Worden wat je wil”. Voor de negende keer werd in de gemeente Oisterwijk aan de boekenweek een schrijfwedstrijd gekoppeld voor de groepen 7 en 8 van de basisscholen van Oisterwijk, Moergestel en, voor het eerst dit jaar, Haaren.

Guus van De Bienekebolders draagt de wisseltrofee over aan Pippa, winnares 2021 .

Maar liefst 20 klassen dongen mee naar de eerste prijs voor het beste verhaal van 2021. De winnaar werd Pippa Kooijmans uit groep 7 van De Kikkenduut, met het verhaal De Hondenmanicure. De tweede prijs was voor Bente en Bram uit groep Oranje van SBO Mozaïk en de derde prijs voor Janne uit groep 8 van De Coppele. De winnaar krijgt een doe-prijs voor de hele klas, en de wisseltroffee: de Vogelverleider (naar het boekje “De vogelverleiders van Heukelom” van Kees van Dongen), die een heel jaar in de klas mag prijken!

De schrijfwedstrijd wordt jaarlijks uitgeschreven door de Stichting Oisterwijk Schrijft Cultuur (een initiatief van de Stichting Oisterwijk 800), in samenwerking met de Bibliotheek Oisterwijk Midden-Brabant en de Stichting Natuurlijk gezond, alle drie instanties die zich hard maken voor het stimuleren van de taalontwikkeling van kinderen. Als voorbereiding op de wedstrijd kregen alle deelnemende groepen een workshop in de Oisterwijkse bibliotheek, van een lees-/mediaconsulente om hen van tips te voorzien en hen te inspireren bij het schrijven van hun verhalen.