glasvezel

Krieltjes winnen Blèrkonkoers in Oisterwijks Döllekesgat


In een leeg Tiliander ging Pretkudde de Krieltjes afgelopen zaterdag toch voor de jaarlijkse strijd om het beste carnavalslied van Döllekesgat.

‘Met het feestelijke “Vat mekaar goed vast” wisten ze met zangers Joep Habraken en Danny Nieuwenhuis de overige afwezige deelnemers achter zich te laten,’ zo laat de stichting weten. Wie hen binnen heeft gelaten is onbekend.

Niet alleen de andere dweilorkesten uit Döllekesgat, maar ook Stadsprins John I en Jeugdprins Rens I waren afwezig op de door de aangescherpte coronamaatregelen afgelaste feestavond. ‘We zullen de Prins met zijn Raad echter wel weer met veel plezier ondersteunen als hofkapel tijdens het komende carnaval’, aldus Niels Janse, muzikaal leider van de band. De laatste keer dat De Krieltjes het Blèrkonkoers wonnen, was in 2018.

De Krieltjes voor Tiliander.