koopzondag

Jens d’n Urste nieuwe Jeugdprins in Haarens Strûivendûrp


Het was nog stil op het plein midden in het centrum van Haaren. Buiten de dranghekken die al klaar gezet waren door de Gemeente Oisterwijk, was er nog niets wat er op zou wijzen dat voor de Jeugdraad een van de belangrijkste dagen van het jaar zou plaats vinden. De dag waarop de Jeugdraad en Prins gepresenteerd zouden worden werd een bijzondere dag.

Het Struivenfestival op het plein in Haaren.

Het plein was versierd. De Mini Struiven (mini pannenkoeken) waren gebracht en de warme chocomelk, koffie, thee en ranja stonden klaar. En de Jeugdraad kinderen konden niet wachten om te beginnen. Eindelijk was het zo ver en om 11.11 uur mochten Burgemeester Hans Janssen en de spiksplinternieuwe Prins Wèner XXIV het doek omlaag trekken voor de onthulling van een foto met daarop Jeugdprins Jens d’n Urste! Jens was vorig jaar ook al prins, maar toen was het een beetje gek jaar; dit jaar moet een geweldig jaar worden.

Jens zit in groep 8 van basisschool De Klim Op in Haaren en in zijn vrije tijd zit Jens bij de scouting en doet hij aan waterpolo. Hij is daarom gewend lekker bezig te zijn en hij is heel erg actief! Inmiddels zit Jens nu voor het 4e jaar bij de Jeugdraad en hij vindt het jammer dat dit zijn laatst jaar zal zijn. Daarom gaat hij er echt van genieten, zijn nieuwe motto word:

Dees jaor gaon we vol gaaz!

Jens stelde hierna zelf zijn raad voor. Adjudant Hanne zit op de Klim Op in groep 7 en zal Jens gaan ondersteunen op het podium. Waar Jens is, is Hanne en waar Hanne is, is dus Jens. Aangezien het belangrijk is dat ze overal op tijd aankomen, hebben ze ook iemand nodig die kan zorgen dat ze niet te laat gaan komen. Daarvoor is Opper Ilja uit groep 5 van de Klim Op. Ilja zal door op zijn fluitje te blazen zorgen dat allen op tijd vertrekken. Hoor je dus een fluitje tijdens Carnaval, dan weet je dat de Jeugdraad eraan komt.

Jeugdprins Jens I

Plezier en gekkigheid is iets wat natuurlijk helemaal hoort bij Carnaval en daarom kan een Nar natuurlijk niet ontbreken. Voor de 3e jaar op rij is Liam weer de nar. Liam zit in groep 7 op de Klim Op en hij weet dus precies wat er voor hem te doen staat. Ben je dus in voor een grapje, zoek dan de nar op en maak samen veel plezier! Kinderen en snoepen, dat hoor natuurlijk wel een beetje bij elkaar en daarom mogen we het snoepen niet vergeten. En daar hebben we ons Struivinneke Julia voor. Julia zit in groep 6 van de Hasselbraam en zal zorgen dat de kinderen regelmatig iets lekkers krijgen. De kinderen van de Jeugdraad zal het dus aan niets ontbreken! Dan zijn er nog Zowi en Maya voor de foto’s en flimpjes, zodat iedereen kan meegenieten! Zowi zit in groep 6 van de Klim Op en Maya zit in groep 5 van de Klim op en samen zullen zij alles vastleggen.

Mochten er nog kinderen zijn die bij de Jeugdraad willen komen, meld je dan nog aan via jeugdraadhaaren@gmail.com.