vacature

Informatiebijeenkomst in Den Boogaard Moergestel over fraude


19 november vanaf 13.30 uur tot 16.00 uur is er in Den Boogaard Moergestel een informatiebijeenkomst over het voorkomen van fraude.

Een verdachte kijkt de pincode af (Fragment uit de film Opsporing Verzocht)

Het doel van deze bijeenkomst is het informeren van vooral de oudere bewoners over oplichtingspraktijken die de criminelen tegenwoordig via internet en telefoon uitvoeren. Maar ook het skimmen van pasjes, afkijken van de pincode in de winkels en de babbeltruc komen aan bod. Ook het opbellen namens de bank, dat er iets mis is met de rekening, komt steeds vaker voor.

Met tips en informatie wil wijkagent Peter Hagendijk samen met de BOA’s en vrijwilligers van de BuurTent proberen bewustwording te verkrijgen bij de bezoekers, zodat zij beter bestand zijn tegen dergelijke misdaden.

Omstreeks 14.00 uur wordt gestart met enkele sketches afgewisseld met informatieve voorlichting. Het duurt ongeveer 1,5 uur met daarna de gelegenheid om persoonlijk nog wat vragen te stellen en informatie in te winnen.