The Make

In Memoriam Ton Willems


Op maandag 22 november jongstleden is Ton Willems op 63-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van corona.

Ton Willems (Foto: Koos Cornelissen)

Ton was in alle opzichten een waar voetbaldier. Jarenlang is hij actief geweest als vrijwilliger en als bestuurslid bij Taxandria: hij was simpelweg het gezicht van Taxandria. Letterlijk dagelijks was hij te vinden op Sportpark de Gemullehoeken, waar hij voortdurend met allerlei klusjes bezig was. Een lamp vervangen, de douches repareren, de lijnen kalken op de velden of iets met leidingen boven het plafond: niets was hem te veel. En daar ging hij gewoon mee door toen hij voorzitter werd.

In 2004 en 2005 zat hij in de bouwcommissie voor de nieuwe kantine. In januari 2013 werd hij -op voordracht van de club- door de gemeente uitgeroepen tot Sportvrijwilliger van het Jaar. Een blijk van waardering, waar hij bijzonder trots op was.

Vlak voor de fusie werd hij bij het laatste feest van Taxandria in juni 2019 zelfs uitgeroepen tot Vrijwilliger van de Eeuw.

Ton Willems (Foto: Inge van Lierde)

Over die fusie was hij overigens aanvankelijk kritisch, zoals hij eigenlijk altijd wel kritisch was. Vaak had hij een eigen mening, een eigen geluid. Maar altijd stond bij hem -recht door zee als hij was- het belang van de club voorop.

Trinitas

Ook bij Trinitas nam hij toch al weer snel de nodige taken op zich. Samen met zijn zoon Sjoerd werd hij wedstrijdsecretaris. En elke zondagochtend was hij scheidsrechter bij een senior-wedstrijdje. Zoals hij dat jarenlang had gedaan.

Voetbalminnend Oisterwijk en vele collega-verenigingen in de regio zullen Ton gaan missen. Iedereen kende hem en hij kende iedereen: altijd in voor een praatje werd hij door velen gewaardeerd. Een onbaatzuchtig man, met een tomeloze inzet voor zijn club en voor anderen.

Karin, Sjoerd, Kim en Kristie en hun partners wensen we heel veel sterkte.

Een voetbaldier, maar bovenal een bijzonder aimabel en markant persoon is ons ontvallen.

René de Jong
Namens vv Trinitas Oisterwijk