koopzondag

Het regende complimenten in de Week van de Mantelzorg


Vorige week was de Week van de Mantelzorg. Zowel in Oisterwijk, Moergestel als in Haaren werden drie high tea’s voor mantelzorgers georganiseerd om deze ‘onzichtbare’ helden in het zonnetje te zetten.

 

Mantelzorgers kregen een compliment (Foto: Marijke Brocken).

Wat mantelzorgers doen is niet vanzelfsprekend, het is bijzonder en verdient waardering. En natuurlijk niet alléén in deze week, maar elke dag. Toch is het belangrijk om één keer per jaar hier extra bij stil te staan. In Nederland zijn er bijna 5 miljoen mantelzorgers. Afgelopen week werden deze ‘onzichtbare’ helden uit onze gemeente zichtbaar gemaakt.

Dag pittige tante, jij zorgt wel dat alles thuis op rolletjes loopt!
Stoere zeebonk met je pretogen, bij jou voel je je veilig!
Lieve dame, met je zachte trui, wat ben jij een warm mens!
Dag geweldige man, wat ben jij heerlijk stabiel!

En zo regende het complimenten tijdens de bijeenkomsten in de Tiliander, Den Boogaart en Den Domp. Alle aanwezige mantelzorgers gingen met een certificaat met een persoonlijk geschreven boodschap en een zakje complimententhee naar huis.

Iemand zei: ‘dit ga ik in lijsten’. Weer iemand anders zei: ‘Ik ga hem voorlezen op de dagbesteding’. Een derde mantelzorger had zijn compliment vergeten en kwam later van de andere kant van Oisterwijk terug om het op te halen. Hieruit blijkt hoe zeer deze persoonlijke aandacht gewaardeerd werd. En ook de wethouder, het horecapersoneel en de vrijwilligers van ContourdeTwern kregen een mooi compliment.

Alweer een compliment… (Foto: Marijke Brocken)

Gesprek
Tevens waren deze persoonlijk geschreven complimenten een mooie manier om met elkaar in gesprek te gaan. En dat gebeurde volop! Zowel onderling aan tafel maar ook centraal. Men was regelmatig verbaasd dat het compliment zo goed klopte. Er was geen schroom om het compliment voor te lezen en na elk voor gelezen compliment volgde spontaan een groot applaus van alle aanwezigen. En terecht!

De organisatie van ContourdeTwern en de mantelzorgers gingen met een heel voldaan gevoel naar huis. De innerlijke mens was goed verzadigd, zowel door al het zoete en hartige lekkers als door de mooie woorden en contacten.

Bent u ook mantelzorg(st)er en wilt u meer weten over de ondersteuning en waardering van mantelzorgers in de gemeente Oisterwijk, neem dan contact op met Ingrid Oosterling, 06-17163091 of mail naar ingridoosterling@contourdetwern.nl