bosch car service

Groen in plaats van rood en zebrapad moet veiligheid verbeteren


De plek met de meeste aanrijdingen van fietsers in Oisterwijk, is de fietsoversteek aan de Baerdijk.

Groen in plaats van rood (Foto: Guy de Kort)

De gemeente heeft de plek opnieuw aangepakt, en maatregelen genomen voor een veiligere kruising van fietsers en autoverkeer. Na het vele jaren ontkennen van een verkeerskundig advies, werden vanwege een aanhoudend hoog aantal aanrijdingen eerst meer opvallende stopborden aangebracht, de drempel werd verhoogd en verbreed en er werden bewustwordingsborden geplaatst. Bovenal was er veel aandacht voor in de media, om inwoners steeds maar weer op de gevaren te attenderen.

Het ooit unieke en vooruitstrevende rood van het asfalt is nu vervangen voor groen asfalt en pijlen, zoals dat ook bij de rotondes aan de Moergestelseweg is gedaan. Ook is er een zebrapad aangebracht en is de middenberm breder gemaakt. Samen met nog wat andere aanpassingen, moet dit zorgen voor minder, of liefst geen aanrijdingen.