baderie

Gemeentelijke onderscheiding voor helpers van Sinterklaas


Godfried van Gestel en Wim van Berkel hebben vrijdagavond uit handen van Hans Janssen, burgemeester van Oisterwijk, een gemeentelijke blijk van waardering ontvangen.

Ze werden verrast tijdens de ontmoeting met Sinterklaas in Tiliander, die traditiegetrouw op vrijdagavond wordt georganiseerd voor alle helpers van de Sint.

Roelie Boelie pakt zijn koffers (Foto: Joris van der Pijll)

Vanaf 1987 zet de heer Van Gestel zich al in voor het sinterklaasfeest in Oisterwijk. Hij was dan de belangrijkste ‘hulp’ van Sinterklaas. Van 1998 tot 1999 was hij tevens voorzitter van Stichting Sint Nicolaas Oisterwijk.

De heer Van Gestel was daarnaast van +/- 2005 tot 2018 bestuurslid van Stichting Kerstfeest Voor Senioren in Oisterwijk, waarvan van 2010 tot 2018 voorzitter.

Vanaf 2011 zet hij zich in als voorzitter van Stichting ‘Oh kom maar eens kijken’. Deze stichting heeft als doel, om kinderen (3 – 12 jaar) die opgroeien in een gezin waarin het financieel even wat moeilijk gaat toch een mooi Sinterklaasfeest te bezorgen.

Meestal ergens verstopt achter de coulissen, Wim van Berkel (Foto: Joris van der Pijll)

Wim van Berkel is vanaf 1971 de orkestleider voor Stichting Sint Nicolaas Oisterwijk. Hij is verantwoordelijk voor het muzikale gedeelte van de jaarlijkse sinterklaasshows. Daarbij schrijft hij alle arrangementen van de nummers die in de shows worden gezongen en gespeeld.

Daarnaast is de heer Van Berkel vanaf 1995 orkestleider bij de Oisterwijkse Revue Ge Ziet Mar. Hij schrijft arrangementen voor alle liedjes van de revue en daarbij ook de begeleidende muziek in bepaalde scenes. Tevens stelt hij met de leiding van de balletgroep de muziek samen voor de dansgroep en is ook lid van de productiegroep.

Beide van harte gefeliciteerd!

Klik en bekijk ook de fotoserie

Beide heren trots , gewaardeerd voor hun inzet (Foto: Masja Vlaminckx).