Krekul

Geen controle op QR code in diverse horeca gemeente Oisterwijk


Meerdere meldingen van horecabezoekers werden afgelopen weken ontvangen over het niet controleren van de corona check app, zowel in Haaren, Moergestel alsmede Oisterwijk. Er zijn er die het wel doen; er zijn er veel die het niet doen; er zijn er die het alleen doen als het rustig is.

Volgens zowel de landelijke als de lokale overheid, is controleren aan de deur verplicht. Alle horecagelegenheden moeten hun bezoekers controleren op de daarvoor beschikbare QR-code. Die geeft middels een app of op papier aan of de persoon een vaccin heeft gehad, getest is of recent is hersteld van corona. De controle is simpel; even met de app scannen. Gemeente Oisterwijk heeft in september duidelijk laten weten te controleren op het controleren; zonder corona-check volgt een boete (klik hier). Ondanks verzoek tot informatie is nog onbekend hoeveel er door de gemeente gecontroleerd is, en welke acties de gemeente heeft genomen om het controleren te verbeteren.

Een aantal bezoekers aan de horeca vinden het fijn, zonder controle binnen lopen; anderen vinden het niet meer dan normaal, en staan al klaar met hun mobiel; er zijn ook mensen die zich juist onveilig voelen als ze een café of restaurant binnen lopen, zonder dat er controle is.

Deskundigen, zowel medisch als juridisch, lieten onder andere maandagavond bij Jinek overduidelijk blijken dat de invoer van regels geen zin heeft, als er geen handhaving volgt. Zover door het niet naleven van de regels de risico’s op besmetting toenemen, zou het volgens hen niet erg zinvol zijn zwaardere regels in te voeren. Naast de noodzaak tot actie vanwege de opnieuw toegenomen bezetting van ziekenhuisbedden, benadrukte men vooral dat er aandacht moet komen voor handhaven van de bestaande regels.

Dinsdag 2 november volgen er nieuwe maatregelen, daarover later meer…

Klik hier voor alle berichten over corona.