The Make

Extra brandveiligheidssysteem bij herbouw aanmaakblokjesfabriek Oisterwijk


Na herhaaldelijke brand in het magazijn van de Oisterwijkse aanmaakblokjesfabriek Fire-Up dient een gecertificeerd lichtschuimsysteem gerealiseerd te worden, zo heeft Gemeente Oisterwijk besloten.

Bergen aanmaakblokjes worden afgevoerd na brand door broei (Foto: Toby de Kort)

Naastgelegen bedrijven hadden bezwaren, met name vanwege zorgen bij de met herhaling voorgekomen branden in de fabriek. Die branden ontstonden door broei in de kort daarvoor geproduceerde producten. De brandweer heeft geadviseerd een aanvullend brandblussysteem te installeren. Fire-Up heeft besloten een  automatische schuimblusinstallatie te realiseren. Het college (Burgemeester en wethouders) heeft hierop besloten de vergunning hierop aan te passen en daarmee te waarborgen dat de fabrikant deze installatie ook werkelijk aanbrengt.

 

Klik en lees hier meer berichten over de aanmaakblokjesfabriek