Krekul

Ellen Geerts neemt afscheid van Beeldkracht Oisterwijk


Ellen Geerts neemt afscheid van Beeldkracht Oisterwijk. Ze vertelt zelf over haar ervaringen van de afgelopen zeven jaar bij dit bijzonder mooie project:

Finissage Ellen Geerts

Ellen Geerts kijkt mee en geeft tips, bij Beeldkracht Buiten.

Vernissage en finissage betekenen het feestelijke begin en einde van een expositie. De komende expositie van Beeldkracht staat in het teken van mijn afscheid; mijn finissage van Beeldkracht Oisterwijk.

Dat afscheid nemen doe ik met pijn in mijn hart. In 2015 ben ik samen met enkele vrijwilligers van start gegaan met ons atelier voor mensen met geheugenproblemen; eerst fondsen en vrijwilligers geworven en vervolgens met een klein groepje cursisten begonnen in een atelier van De Krekul.

Al snel groeide Beeldkracht uit tot een florerende organisatie voor mensen met geheugenproblemen in en om Oisterwijk. Juist in de kunstbeoefening onderscheiden we ons van de reguliere dagopvang of activiteitenbegeleiding. Ons uitgangspunt is altijd het professioneel begeleiden van het creatieve proces van onze cursisten en onze deelnemers ontdekken nieuwe mogelijkheden waarin zij zich op een positieve manier kunnen ontwikkelen.

Na bijna 7 jaar is het tijd om het stokje over te dragen aan nieuwe enthousiaste collegae. De laatste jaren vond ik nauwelijks ruimte voor mijn eigen werk als beeldend kunstenaar. En net zoals voor onze cursisten is kunstbeoefening, het tekenen en schilderen, voedingsbron en een manier om verbinding te maken met jezelf. Het bezig zijn met kunst, het maken, is een basisbehoefte van mij en ik hoop me daar weer meer op te gaan focussen.

De passie voor kunst heb ik met veel liefde en plezier gedeeld met de cursisten en het team van Beeldkracht. Vaak hebben de cursisten mij verrast door hun prachtige beelden en werd er gewerkt in een inspirerende en positieve sfeer waarin er altijd ruimte was voor nieuwe ideeën en mooie gesprekken. De cursisten van Beeldkracht hebben mij laten zien dat er enorm veel mogelijk is. Ik dank hen voor hun vertrouwen en ik dank het vrijwilligersteam en het bestuur voor alle ondersteuning. Zonder hen was Beeldkracht niet mogelijk!

We gaan afscheid nemen in de vorm van een gezamenlijke expositie. In mijn werk staat natuurbeleving centraal en daar gaan de cursisten ook mee aan de slag. Zelf zal ik ook enkele lessen “meeschilderen” in de groep. Samen werken aan een gezamenlijk thema en samen exposeren; dat lijkt me fantastisch en ik kijk er naar uit!

De feestelijke vernissage van de expositie in het Lodewijkskerkje is het moment om afscheid te nemen. Ik hoop jullie dan te ontmoeten! We hebben vanwege de Coronamaatregelen deze ontmoeting moeten verplaatsen naar maart 2022. U ontvangt daarvoor nog een persoonlijke uitnodiging.

Na mijn vertrek bij Beeldkracht per 1 januari 2022 kunt u voor vragen omtrent aanmelden nieuwe cursisten, inhoud van de lessen, planning etc., contact opnemen met onze voorzitter Gemma Copal via g.copal@ziggo.nl of bel 06-49857536, of secretaris Arianne Verhoeven via secretarisbeeldkracht@gmail.com.

Graag tot ziens en hartelijke groet,

Ellen