carnaval 2023

EHBO viert jubilea op de kiosk in Oisterwijk


Op 11-11 geen carnaval op de kiosk, maar gele hesjes.

Afgelopen donderdagavond 11 november stonden er opeens een aantal mensen met gekleurde hesjes op de Kiosk op De Lind in Oisterwijk. Ook stonden er emmers vol bloemen klaar. Was het de raad van Elf?
Waren dit carnavallers? Nee, het bleken leden van de E.H.B.O.-vereniging Oisterwijk te zijn. Er waren al twee Algemene Ledenvergadering en een Najaarsbijeenkomst vanwege corona niet doorgegaan. Ook nu konden de leden weer niet met velen bij elkaar komen in het leslokaal. Daarom werd er naar een verlichte en overdekte buitenlocatie gezocht. En wat is er dan leuker dan de Kiosk!

Nu kon in ieder geval de uitreiking van de onderscheidingen plaatsvinden. De EHBO-Jaaroorkondes werden uitgereikt aan leden die al geruime tijd hun EHBO-diploma geldig houden. Door jaarlijks de herhalingslessen te volgen blijft hun kennis op peil en kunnen zij altijd snel adequate hulp bieden aan familie, vrienden, collega’s en anderen. De EHBO heeft ook een aantal leden die, naast dat zij hun EHBO-diploma geldig houden, ook belangeloos gedurende vele jaren een vrijwilligerstaak op zich genomen hebben waaraan zij heel veel uren aan besteden. Voor hun inzet ontvingen zij dan ook een onderscheiding van de EHBO-koepel EHBO Noord Brabant.

40 jaar: Theo Wiegeraad
35 jaar: Myriam van de Plas-Snellen, Cees Brans, Ad van Riel
20 jaar: Carin Ligtvoet
25 jaar: Anny Paijmans
15 jaar: Adrie van de Sande, Anny Botermans, Henri Kruitwagen
10 jaar: Mariska Rijnen, Susanne Gijsberti Hodenpijl

Wil je ook op juiste wijze eerste hulp kunnen verlenen? Schrijf je dan in voor de EHBO-cursus die op maandagavond 29 november start in de lesruimte aan de Blokshekken 6 (naast de brandweerkazerne). Bekijk de website ehbo-oisterwijk.nl of bel voor info naar 013-5212899.

Ella van de Ven geeft bloemen aan Adrie van de Sande, Carin Ligtvoet en Mariska Rijnen.

Henri Kruitwagen, Anny Botermans en Anny Paijmans ontvangen bloemen van Raymond van der Heijden

Ad van Riel en Cees Brans ontvangen bloemen van Tiny Barten