koopzondag

Dorpsraad en vrienden Heukelom vieren samen Halloween


42 kinderen en een dertigtal ouders hebben op zaterdag 30 oktober Halloween gevierd bij Mie Pieters in Heukelom.

Halloweenfeest in Heukelom.

De “vrienden van Mie Pieters” hebben samen met de dorpsraad van Heukelom een oer-Heukeloms kinderfeest georganiseerd. Een middag knutselen, schminken, kleuren en lampions maken gingen vooraf aan het optreden van tovenaars, vuurmakers, nimfen en kabouters. Dit alles in een omgetoverd Halloweencafé waar spinnenwebben en kikkers het decor vormden voor een zeer geslaagde middag en avond. De tovenaar Heukelopocus vertelde over de betoverde Mie Pieters, die zo lief was, dat kabouters en tovenaars besloten om haar niet dood te laten gaan, maar om te toveren tot een mooie kikker die altijd bij haar huis zou kunnen wonen.

De jeugd geniet!

Een heuse vuurmaker uit de oertijd maakte een prachtig vuur met vuursteen en mos. Daarna gingen kinderen en volwassenen aan de wandel in twee groepen. Zij volgden het befaamde Heukelommetje. Een griezeltocht van 2 km met witte wieven, dolende zielen, en gillende kikkers. Een wolkbreuk zorgde voor een hoop nattigheid en kou, maar er kwamen desondanks 42 stralende kinderen terug met doornatte kleren en ouders. De Heukelomse jeugd is niet van suiker en dat bleek duidelijk. Pompoensoep en flammkuchen maakten de avond compleet. Iedereen blij en tevreden.