koopzondag

Dodelijk ongeval op N65 bij Oisterwijk (+ Film)


In de nacht van zaterdag op zondag heeft er een dodelijk ongeval plaatsgevonden op de N65 bij Oisterwijk.

De auto brak in drie stukken; de bestuurder is overleden (Foto: Toby de Kort).

Omstreeks 01:30 uur kwam er bij de hulpdiensten een melding binnen van een zeer ernstig ongeval op de N65 tussen Berkel-Enschot en Oisterwijk. Hulpdiensten kwamen massaal ter plaatse. Er bleek een auto komende vanaf de snelweg A65 tegen een boom te zijn gereden.

De achterkant van de auto brak af en schoof meters door (Foto: Toby de Kort).

De snelheid moet dermate hoog zijn geweest dat de auto in drie stukken brak. De achterkant van de auto kwam tientallen meters verderop op de parallelweg terecht, aan de andere kant van de weg. Hulpdiensten troffen ter plaatse een grote ravage aan.

De bestuurder, een 37-jarige man uit Den Haag, zat alleen in de auto en is helaas ter plaatse aan zijn verwondingen overleden. De weg is de hele nacht in beide richtingen afgesloten geweest voor technisch onderzoek. De brandweer zou na het technisch onderzoek het lichaam uit het wrak vrij maken.

Politie verklaarde na het ongeval: ‘Rond 01.30 uur zagen getuigen dat de man vanuit de richting Tilburg in de richting van Oisterwijk reed. Op het punt dat de snelheid van 120 naar 80 kilometer per uur gaat werd een van de getuigen door de Hagenaar ingehaald. Het regende op dat moment en de weg was zodoende nat. Of dat van betekenis is geweest voor wat volgde is nog niet duidelijk, maar korte tijd later reed het slachtoffer met zijn auto tegen een boom op de middenberm van de weg. Hij overleed terplaatse.’