koopzondag

Dai Dai N’tab terug in top Wereldbeker


Dai Dai N’tab van Schaatsclub De Vennen in Moergestel en lid van profploeg Jumbo-Visma, bewees op zondag 21 november in het Noorse Stavanger dat hij nog steeds bij de wereldtop op de 500 meter behoort. Na wat tegenvallende tijden in de eerste wedstrijden om de Wereldbeker schaatste Dai Dai deze keer naar de zesde plaats.

Bij de foto: Dai Dai N’tab geconcentreerd aan de start.

In het eerste Wereldbekerweekend in het Poolse Tomaszów Mazowiecki kwam Dai Dai N’tab op 12 en 14 november twee keer niet verder dan de veertiende plaats. Vooral de achterstand die hij met zijn tijden van 35.01 respectievelijk 35.11 had op de winnaars Gao uit China (34.26) en Japanner Shinhama (34.69) waren reden voor enige twijfel. Ook met de eerste 500 meter in Stavanger op zaterdag 20 november werd het vertrouwen nog niet hersteld. Na een tegenvallende opening van 9.85 kwam Dai Dai op een tijd van 35.06 die goed was voor de dertiende plaats achter winnaar Dubreuil uit Canada die met 34.57 bijna een halve seconde sneller was. Tijdens de tweede 500 meter op zondag 21 november was Dai Dai met zijn eerste 100 meter in 9.72 ook weer 0.2 seconde langzamer dan wat hij in topvorm in zijn mars heeft, maar zijn volle ronde was prima. Met zijn eindtijd van 34.72 reed hij weer eens ruim onder de 35 seconden. Met deze tijd was Dai Dai op de zesde plaats de beste Nederlander achter Shinhama (Japan), Dubreuil (Canada), Arefyev (Rusland), Morishige (Japan) en Mushtakov (Rusland). Vooral de beperkte achterstand van slechts 0.15 seconde op de winnaar en het feit dat er op de opening nog wat winst valt te behalen, geven Dai Dai vertrouwen voor belangrijke wedstrijden later in het seizoen.