lezing goed oud worden

Commissaris van de Koning waardeert inzet Oisterwijk voor noodopvang asielzoekers


Sinds maandag 25 oktober werden tijdelijk 27 asielzoekersgezinnen opgevangen op vakantiepark de Reebok in Oisterwijk. De noodopvang was nodig vanwege de opvangproblematiek in Ter Apel.

Commissaris
van de Koning, Ina Adema, samen met onder andere Burgemeester Hans Janssen op de Reebok (Foto: Gemeente Oisterwijk).

De afspraak met het COA was dat de opvang in de leegstaande vakantiehuisjes maximaal vier weken zou duren. Op maandag 22 november, vier weken na aankomst, zijn alle gezinnen vertrokken. De asielzoekers krijgen een plek op drie verschillende opvanglocaties, te weten Schinnen, Overloon en Leeuwarden.

Op maandag 15 november bracht commissaris van de Koning, Ina Adema, een bezoek aan de Reebok. Zij liet zich informeren over de inzet van de betrokken instanties en sprak met enkele asielzoekers. ‘Wij hebben de opvang georganiseerd langs drie lijnen: gastvrij en zorgzaam, duidelijk en transparant, veilig en verantwoord. Afgaande op de reacties van de asielzoekers zijn wij daarin geslaagd,’ zo laat de gemeente weten.

Ook de commissaris van de Koning sprak haar waardering uit voor de zorgvuldige wijze waarop de opvang in Oisterwijk is opgestart en afgerond.

Vrede en rust op de mooiste noodopvang van Nederland

Klik en lees meer over AZC Oisterwijk