kooplokaal

Colts Oysters Oisterwijk leveren een huzarenstukje


Op zaterdag 6 november speelden de Cubs (11-13 jaar) en de Colts (16-18 jaar) een thuiswedstrijd aan de Scheibaan in Oisterwijk.Het werden twee mooie thuisoverwinningen maar vooral de manier waarop de zege van de Colts tot stand kwam zal nog lang in het geheugen blijven hangen.

Mauro Saccomani in balbezit, met support van Tycho Kuijpers (L) en Sander Welmers.

De Cubs speelden een prima wedstrijd tegen RFC Gouda. Dat team deed af en toe nog wat terug maar viel vooral op door het gebrek aan discipline. Er zijn bij rugby regels en die dienen ook opgevolgd te worden. Omdat het team van trainers Axel Nouwen en Nick Schut het eigen spelletje bleef spelen kwam de overwinning nooit in gevaar.

En dan de Colts, een samengesteld clusterteam van Oysters, Duck (Boxtel) en Vets (Valkenswaard) dat aantrad tegen het sterke Utrechtse Rugbyclub. Door de afwezigheid van enkele spelers was het team van Colts kwetsbaar en als er tijdens de wedstrijd dan ook nog iemand geblesseerd uitvalt en een speler een gele kaart pakt (7 minuten tijdstraf bij de Colts) dan bied je de tegenstander alle mogelijkheden om de winst te pakken.

Dat leek ook te gebeuren. De grote zware jongens van Utrecht wisten in het eerste bedrijf uit te lopen tot een 7-24 voorsprong. Toch bleven de spelers van het door Mark Haans, Mark Saccomani en Dirk Willems getrainde team hun eigen spel spelen. Van het team van URC leek het beste af en met het verstrijken van de tijd kwamen de Oysters ook dichterbij en dichterbij. Het venijn zat uiteindelijk in de staart. Met de laatste try van de wedstrijd pakten de Colts de overwinning. Daarna blies de uitstekend leidende ref op zijn fluit. Eindstand 29-24.

Op zondag trad het team van Oysters II aan, tegen de studenten uit Tiburg, TSRC Tarantula. Vooraf een geducht tegenstander en in de ranglijst één plaatsje hoger (2e) geplaatst dan de Oysters. De eerste 20 minuten leek het een echte wedstrijd maar al snel bleek dat, nu alle blessures zo’n beetje uit het team verdwenen zijn, er een echt sterk team overblijft. Met snel open spel werden de Tilburgse studenten op behoorlijk fikse nederlaag getrakteerd. Eindstand 72-0.