glasvezel

Carnavalsoptocht en kermis aan top in culturele beleving in gemeente Oisterwijk


Uit een onderzoek naar de wensen en ervaringen van inwoners over het culturele aanbod in onze gemeente, blijkt dat op 1 en 2 de carnavalsoptocht en kermis scoren. Ook blijkt dat het aanbod over het algemeen prima is, maar nog niet iedereen goed weet waar dat aanbod te vinden.

Twee keer een uitverkochte zaal in Tiliander, voor de film over Haaren. Blijkbaar wisten deze mensen de cultuur goed te vinden  (Foto: Joris van der Pijll).

Culturele activiteiten zijn er in meerdere vormen, zoals bijvoorbeeld het theater, maar ook het volgen van een cursus valt er onder. ‘De grootste groep respondenten (74%) is geïnteresseerd in het thema muziek. De helft van de respondenten heeft interesse in drama, theater en/of toneel (50%) en in film en video (49%). 5% van de respondenten is in geen enkel cultuurthema geïnteresseerd,’ zo is de conclusie in het onderzoek (klik hier). Het kan gaan om kijken, of zelf uitvoeren, meedoen.

De bioscoop bezoeken de inwoners van onze dorpen voor 94% buiten Oisterwijk; de bieb is met 82% het meest in trek, met 50% voor de KVL. ‘Over het algemeen zijn de respondenten redelijk tevreden over het cultuuraanbod in de gemeente Oisterwijk.’ De informatie over wat er te doen is op cultureel gebied krijgt een mindere beoordeling. Hierbij vinden de respondenten die hierbij een 5 of lager hebben gegeven, dat de informatie slecht vindbaar is. Met name dat laatste, kunnen wij iets aan bijdragen, door alle aanbieders op te roepen hun activiteiten aan te melden, en alle inwoners te attenderen op onze Uitagenda (klik hier), of kijk in ons menu, met daarin de mogelijkheid door te klikken naar de vele nieuwsberichten over die activiteiten.

80% van de respondenten vindt dat er (ruim) voldoende voorzieningen voor kunstzinnige of creatieve activiteiten zijn in hun omgeving. Ook beide cultuurcentra doen het goed, hoewel er opgemerkt wordt dat aanbod van activiteiten ruimer mag.

Zie ook onze Uitagenda, of bekijk hier alle recreatieve berichten