uitpunt

Buurtpreventie treft fietsen op bushokje in Moergestel


De vrijwilligers van Buurtpreventie gaan vaak wel twee of drie keer in de week op pad, met een groepje van twee tot vijf personen. Iedere keer moet een uitdaging zijn, vinden ze, maar ze zijn er niet om “boeven te vangen of iets dergelijks”. Mochten ze toevallig ergens getuigen van zijn, dan melden ze dit direct bij de politie.

Moergestel

Fietsen op een bushokje in Moergestel (Bron: Buurtpreventie Oisterwijk)

Een aantal weekenden hebben onverlaten nogal vreemde dingen uitgehaald met fietsen die geparkeerd stonden bij een bushokje. Ze vonden het leuk om andermans eigendommen in de bosjes en op het bushokje te gooien. Er werd afgelopen weekend “in cognito” gesurveilleerd , maar helaas werd er niemand betrapt. Als het door het surveilleren nu voorbij is, dan is de doelstelling toch behaald.

Oisterwijk

Afgelopen dinsdag is Buurtpreventie met vijf personen in Oisterwijk op pad geweest. Er waren berichten van diefstallen uit auto’s. Er werden in twee groepjes met een rondrit van 25 kilometer heel wat kleine parkeerplekken bezocht, waar mogelijk ‘wat te halen valt’.

Ook reageert de Buurtpreventie op berichten van gemeente of de wijkagenten. Zo was er een verzoek van mensen in de buurt van zwembad Den Donk om eens te gaan kijken, want ze voelden zich onveilig als ze daar wandelen. Er werden enkele voertuigen aangetroffen met mensen erin die zaten te blowen. De aanwezigheid van de vijf opvallende personen van Buurtpreventie was waarschijnlijk de reden dat de personen zich niet op hun gemak voelden en zij vertrokken.

Benieuwd wat Buurtpreventie zoal doet? Kijk op onze site www.buurtpreventie-oisterwijk.nl Woon je in Haaren, Heukelom, Oisterwijk of Moergestel en wil je je ook aansluiten bij Buurtpreventie Oisterwijk, stuur dan even een email naar info@buurtpreventie-oisterwijk.nl