uitpunt

Boek met anekdotes uit een Oisterwijkse klas


Gerhard de wit is al meer dan 35 jaar leerkracht op basisschool De Coppele in Oisterwijk. Uit zijn pen komt een nieuw boek, met ‘Anekdotes in de klas’.

De cover van het nieuwe boek

‘Ik heb de afgelopen 15 jaar de vreemde uitspraken en bijvoorbeeld opvallend fouten die fout geschreven waren van de kinderen op school verzameld. Eerst werden deze gepubliceerd in de schoolkrant, maar deze werd op een gegeven moment opgeheven. Ik ben ze wel blijven verzamelen en heb ze gebundeld in een boekje. Dit boekje heet: Anekdotes in de klas.’

Gerhard de Wit, al 35 jaar leerkracht in Oisterwijk.

Dat kinderen hilarisch zijn, vaak zonder het zelf door te hebben, kan menig docent beamen. Zo ook Gerhard de Wit, die de wonderlijkste uitspraken heeft gebundeld. Kinderen zeggen de gekste dingen. In de klas kom je een eindeloze stroom van dit soort geweldige uitspraken tegen, en wat is nou leuker dan deze te delen met je medemens? De anekdotes en uitspraken in dit boekje zijn vaak kort en gaan veel over het verkeerd gebruik of spellen van een woord. Hierdoor ontstaan grappige uitspraken, die voor de kinderen doodserieus zijn. Zelf weten ze niet dat ze zo grappig zijn, wat het nog leuker maakt. Deze verzameling zal voor menig ander docent, maar ook voor ieder ander, werken op de lachspieren en doen denken aan de onschuld van kinderen.

Anekdotes in de klas is tegen betaling van € 16,99 te bestellen via Boekscout.