genieten

Beeldbank Oisterwijk: Sinterklaas aan huis in 1977


De Beeldbank in Oisterwijk toont u films van vroeger en nu. Wekelijks presenteren de vrijwilligers van de beeldbank u een film, die u in de Beeldbank terug kan vinden.

 

Huisbezoek Sinterklaas, 1977

Huisbezoek Sinterklaas, 1977 (Fragment uit de film van Jos van den Hout)

Oisterwijker Hein van den Berg vervulde in zijn leven -naast een druk bestaan als makelaar- 60 jaren de rol van Sinterklaas. Van 1951 t/m 2010 was hij als zodanig actief in zowel Oisterwijk als Udenhout, vooral vanuit de scoutinggroep St. Lambertus. Naast huisbezoeken, visites aan scholen, bedrijven en instellingen in onder andere Tilburg, Helvoirt, Haaren, Oisterwijk en Udenhout was hij 20 jaren de dorps-Sint van laatstgenoemde plaats. De tocht vanuit kasteel De Strijdhoef eindigde immer bij het openluchtpodium op Het Plein alwaar vervolgens een Sinterklaasvoorstelling startte. Bij de Udenhoutse scoutingroep vinden we de heer van den Berg nog altijd als actief bestuurslid zijnde secretaris/penningmeester. De film toont een huisbezoek van Hein van den Berg in de rol van Goedheiligman met zijn pieten aan een familie in de Brede Steeg te Oisterwijk in 1977.

Klik en bekijk de Beeldbank van Oisterwijk