The Make

Beeldbank Oisterwijk: Oisterwijkse Sinterklaasspeelfilm


De Beeldbank in Oisterwijk toont u films van vroeger en nu. Wekelijks presenteren de vrijwilligers van de beeldbank u een film, die u in de Beeldbank terug kan vinden.

Oisterwijkse Sinterklaasspeelfilm ‘Het Boek van Sinterklaas’ (Fragment uit de film van LOVO)

Oisterwijks lokale zender LOVO had in 2010 een team mensen in huis dat het plan opvatte en over de kwaliteiten beschikte om een sfeervolle Sinterklaasfilm te maken vol spanning, avontuur, humor en vooral: volop 5 december gevoel! Marya Hüsstege schreef het script en nam de productie op zich, Rens Verschuren regisseerde en Ron van Riel componeerde er fantastische muziek bij. In de heetste periode van dat jaar liepen er plots pieten door het dorp en werd de Goedheiligman gesignaleerd. De dikke velourse kledij en kriebelbaard vergde heel wat schminkpoeder om de transpiratie te maskeren… Maar, de hitte deerde een groot aantal -hoofdzakelijk- Oisterwijkse acteurs niet, zij sloten zich graag aan bij dit mooie project! LOVO-speelfilm ‘Het boek van Sinterklaas’ werd enthousiast ontvangen. De film is te zien in 4 delen op Beeldbank Oisterwijk.

 

Klik en bekijk de Beeldbank van Oisterwijk