genieten

Zware week voor Oisterwijkse Oysters


Diverse clubs in de ereklasse waren een maat te groot voor de Oisterwijkse Oysters 1.

Oysters 1 mocht dit weekend, zaterdag 16 oktober jl. om precies te zijn, op bezoek bij het sterke team van Castricum. Diverse teams in de Ereklasse lijken al voor te sorteren op een (semi)prof competitie en al is het team van Castricum daar niet het beste voorbeeld van; het zorgt voor een duidelijke tweedeling op het hoogste rugbyniveau.

En weer glipt een speler van de Castricumse ploeg door de defensie …

De start van de Oysters in de wedstrijd tegen Castricum was allesbehalve hoopvol. Door onoplettendheid en een te slap begin keek het team binnen 10 minuten tegen een 12-0 achterstand aan. Toen de eerste Noord-Hollandse storm was gaan liggen brachten de Oysters met enkele goede aanvallen ook hun eerste wapenfeit op de mat. Nadat het team van Castricum diverse penaltyfouten gemaakt had, wisten de Oysters daar te weinig van te profiteren. Slechts 1 penalty (goed voor 3 punten) verdween tussen de palen. Tel daar dan nog de try die Toon van Spaandonk drukt bij en de ruststand van 17-8 is verklaard. Dat had dus ook 17-16 kunnen zijn.

In het tweede bedrijf kwam de blessure malheur van de laatste tijd bovendrijven. Een gegeven waar nu even mee gedeald moet worden. Diverse spelers zijn op de weg terug en in wedstrijden van het kaliber Castricum valt ook weinig eer te behalen. De thuisclub liep uit naar een duidelijke 57-15 overwinning. Daar hielp de, overigens prachtige, try van Kees Kuijpers ook niet meer aan. Over een tijdje spelen de Oysters tegen een 5 tal clubs die wel echte wedstrijden opleveren. Daar zal moed uit geput moeten worden. En als die wedstrijden aanbreken zal een stevig fundament gelegd moeten worden voor het behouden van de ereklasse status.